Dárek zdarma k objednávce nad 300 Kč.

Ortéza na hlezno: pomocník v pohybu pro vašeho psa

UltraPet -  Instagram (5)Bolest, kulhání a omezený pohyb – to jsou obtíže, kterým mohou čelit psi s poraněním hlezna. Ale co kdybychom vám řekli, že existuje řešení, které může výrazně zlepšit život vašeho chlupatého společníka? Představujeme vám ortézu na hlezno, inovativního pomocníka, který neslouží pouze k uvolnění pohybových obtíží, ale také k ochraně pooperační rány a podpoře procesu rekonvalescence.

Stabilizace a komfort v jednom

Ortéza na hlezno funguje tak, že stabilizuje hlezno psa, což přináší nejen úlevu od bolesti, ale také podporuje lepší funkci vazů. Navíc může být využita i preventivně u chronických stavů, jako jsou artritida, osteoartritida, artrodéza nebo osteochondróza.

Specifikace ortézy

  • Hliníková dlaha: Ortéza je k dispozici v jednoduché i tuhé verzi pro optimální znehybnění končetiny.
  • Pohodlí na prvním místě: Měkké polstrování zabraňuje nepříjemným tlakům a otlakům, což zajišťuje maximální komfort pro vašeho psa.
  • Snadno nositelná: Ergonomický design minimalizuje zatížení a umožňuje psovi nosit ortézu s lehkostí.

Všestranná pomoc

Ortéza je nesmírně všestranná a může být využita nejen před a po operaci, ale i v případě chronických onemocnění či preventivního znehybnění. Speciální verze ortézy s pevnou dlahou byla navržena tak, aby znehybněla končetinu psa až po úroveň hlezna, což je zvláště užitečné po chirurgickém zákroku.

Kvalita a prodyšnost

Ortéza je vyrobena z kvalitního prodyšného materiálu, který zajistí optimální cirkulaci vzduchu, což je klíčové pro pohodlí vašeho psa. A protože život s mazlíčkem může být plný nečekaných situací, ortéza je snadno udržovatelná – stačí ji v případě potřeby vyprat v ruce.

UltraPet -  Instagram (6)

Doporučení a rady

  • Dozor je klíčový: Zamezte pokusům o odstranění ortézy, například kousáním nebo poškrábáním, tím, že svého psa nenecháváte samotného. Nenechávejte ortézu nasazenou delší dobu. Ortézu je nutné nosit přes den, zejména při fyzické aktivitě, a na noc by se měla sundávat.
  • Konzultace s veterinárním lékařem: Před použitím ortézy je vždy vhodné konzultovat s veterinárním lékařem, abyste zajistili, že je vhodná pro konkrétní zdravotní stav a situaci vašeho psa.
  • Upozornění při použití: Přímý kontakt mezi dlahou a kůží znamená, že ortéza může způsobit zarudnutí, pokud je pes při nošení vyveden na hraní nebo běhání. Doporučujeme tomu předejít vložením gázy nebo vaty mezi dlahy a kůži.
  • Použití ponožky: Aby nedošlo k poškození ortézy při používání, je potřeba pejska vybavit ochrannou botou nebo ponožkou.

S ortézou na hlezno může váš pes znovu užívat pohybu a života bez bolesti. Nechte ho vrátit se ke svým oblíbeným aktivitám s plným komfortem a bez omezení.


Videonávod k použití psí ortézy na hlezno


Naděje a radost pro čtyřletou fenku německého ovčáka

Měli jsme tu čest přivítat v našem skladu v Liberci nového čtyřnohého pacienta - fenku německého ovčáka. Přišla k nám s bolestivým problémem na levé zadní noze - s touto nohou našlapovala po patní kosti. Příčinou jejího utrpení byla nešťastná událost při běhání, kdy narazila na překážku a způsobila si zranění achilovky.

S její oddanou paničkou jsme se pustili do hledání nejvhodnějšího řešení, kterým se nakonec stala ortéza na hlezno s pevnou dlahou.

Ortéza na hlezno je ideální pro psy s poraněním hlezna, které vyvolává bolest, kulhání a potíže při pohybu. Díky této ortéze se hlezno stabilizuje, což vede k lepší funkci vazů a úlevě od bolesti. Snižuje zatížení hlezna, aniž by omezila pohyb, a současně redukuje bolest a otoky v postižené oblasti, přičemž podporuje proces rekonvalescence.

Otok a mozol, který se v průběhu špatného návyku při chůzi fence zvětšil, nyní bude mít možnost regenerace.

Po nasazení ortézy jsme mohli sledovat úžasné změny. Psí holčička původně nejistě šlapala na postiženou nohu, ale po krátké procházce si uvědomila, že ortéza není nepřítel, ale pomocník. Začala nám dávat naději, že ortéza je prostředek, který jí může vrátit radost ze života a pohybu.

Tento příběh nám připomíná, jak důležité až kouzelné mohou být ortézy v životech našich chlupatých přátel. Jsou to nejen léčebné nástroje, ale také klíčoví spojenci při obnovení pohyblivosti a radosti pro psy, kteří prošli těžkým obdobím.

UltraPet -  Instagram (8)


Proč zvolit značku Balto

Balto je symbolem kvality a pečlivé péče o zvířata. Jejich ortopedické ortézy a podpěry jsou ručně vyráběné v Itálii, s důrazem na nejvyšší standardy a jsou schváleny veterináři. Tato značka klade důraz na výzkum a spolupráci s odborníky v oboru, což garantuje bezpečnost a efektivitu jejich produktů.

Značka Balto zdůrazňuje vášeň pro péči o zvířata, což je zřejmé ve všech aspektech vývoje a výroby. Snaží se neustále zlepšovat své výrobky, používá kvalitní materiály a investuje do inovací.

Při výběru ortézy od značky Balto nejenže zabezpečíte kvalitní ochranu pro svého psa, ale také podpoříte váš vlastní příběh o lásce ke zvířatům. Navštivte náš e-shop a objevte, jak Balto může posílit pohodu vašeho psího přítele.

Pokud máte i vy doma pejska, který má problém s pohybovým aparátem, neváhejte se po předchozí telefonické domluvě zastavit za námi v Liberci a můžeme pejskovi vyzkoušet tu správnou velikost.

6  UltraPet, Na Žižkově 635/68, 460 06 Liberec

5  +420 777 761 474

4  info@ultrapet.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz