Dárek zdarma k objednávce nad 300 Kč.

Kennyho dobrodružství: kost, granule a cesta ke zdraví

UltraPet -  InstagramJednoho časně ranního dne se Kenny, energický a věčně hladový kříženec belgického ovčáka a dobrmana, probudil s pocitem dobrodruha. Škrábal na dveře, aby ho jeho panička pustila do zahrady, kde si užíval ranní osvěžení a samovenčení. Po ranním rituálu se vydal na bohatou snídani granulí Nutrix Piu bez kuřecího doplněnou o pár kapek CBD oleje, který užívá pro zklidnění své separační úzkosti. Když se Kenny s paničkou později vydali na pořádnou ranní procházku, vše vypadalo v pořádku, až do okamžiku, kdy Kenny projevil divné chování. Chlupatý společník při venčení v trávě zanechal stopu, která nebyla zrovna ideální jak konzistencí, tak vzhledem.

Stolice nebyla taková, jakou byste čekali. Za procházku byly tři a všechny obsahovaly pouze krev. Mnoho krve a hlen. V takovém případě je nutné psa zkontrolovat, zda se nestává apatickým či nemá tendenci zvracet. Mohlo by se jednat o otravu. Nic z toho se naštěstí nedělo, ale krev ve stolici je vždy výstražný prst, a tak se vydali na cestu na veterinární kliniku, kde Kenny podstoupil vyšetření krve a rentgen. Tato vyšetření ukázala, že Kennyho břicho nesneslo prasečí kost a ucho, které měl již mnohokrát předtím. Ovšem nyní pravděpodobně hltal více, než bylo zdrávo a malé kůstky, které úplně ne dobře rozkousal, nechtěně způsobily chaos v jeho trávicím systému.

Nicméně, Kenny dostal od veterinářky léky na zahuštění stolice, zklidnění sliznice, antibiotika a byly mu doporučeny dietní granule od Breeders and Breeders GASTROINTESTINAL, které mu dodají veškeré ztracené živiny a ochrání jeho trávicí systém.

13056_gastrointestinal-dietni-krmivo-pro-psy-0-5-kgV čem je kouzlo granulí Breeders and Breeders GASTROINTESTINAL?

  • Stravitelnost na prvotřídní úrovni → ulehčují život trávicímu systému.
  • Podpora rovnováhy v břiše → pro záchrannou misi trávicího traktu.
  • Omega 3 (EPA/DHA) a elektrolyty → pro zdraví kůže, srsti a obnovení energie.
  • Zvýšená energetická hodnota → pro rychlé zotavení a návrat k normální aktivitě.

S novým "dietním plánem" v tlapce se chlupatý pacient vydal do pelíšku, kde bude odpočívat na novou cestu k dobrému zdraví. Můžeme jen hádat, zda si teď snad možná dá trochu pauzu od požírání všeho, co najde na zemi či bezmyšlenkovitého hltání kostí. Kenny se tak může těšit na další dobrodružství, vědom si podpory, kterou mu poskytují granule od Breeders and Breeders GASTROINTESTINAL v péči o jeho trávicí systém.


Jak poznat otravu u psa? 

Jedním z hlavních znaků otravy u psa mohou být různorodé symptomy, které se liší v závislosti na konkrétním toxinu a jeho množství. Obvykle začíná náhle se zhoršujícím se zdravotním stavem, doprovázeným silným sliněním, zvracením a krvavým průjmem. Pes může projevovat malátnost, snížené reflexy, nekoordinované pohyby nebo záchvaty křečí.

Pokud přistihnete psa při požití potenciálně škodlivé látky, je důležité zabránit další konzumaci a okamžitě kontaktovat veterinárního lékaře. Vyprázdnění obsahu žaludku může minimalizovat škody, ale vhodný postup závisí na typu otravy a zdravotním stavu psa. Konzultace s odborníkem je vždy nezbytná.

V takových případech je vhodné podat detoxikační gel, který by měl být součástí lékárničky pro pejskaře. Černé uhlí, ačkoli schopné absorbovat různé toxiny, může zbarvit stolici, což může znemožnit rozpoznání, zda tmavá barva je způsobena natrávenou krví či uhlím.

Pokud dojde k otravě potravou nebo chemikáliemi, je důležité získat informace o složení příslušného produktu pomocí příbalového letáku či etikety, což je klíčové pro následnou léčbu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz